Proizvodi

Mabo

MaboMabo je automatski uređaj za gašenje požara, koji se aktivira i gasi vatru kad tekućina u njemu dostigne temperaturu od 84 °C. Staklena ampula eksplodira i raspršena otopina trenutno ugasi požar i ukloni dim iz prostora.

Mabo tekućina zadržava se na ugašenim površinama kao premaz koji sprječava ponovno zapaljenje.

Mabo je namijenjen samo za upotrebu u zatvorenom prostoru i pogodan je za gašenje požara klasa A, B i C.

Garancija je 10 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Flamauto

FlamautoFlamauto je automatski uređaj za gašenje požara, posebno razvijen kao dio sistema za zaštitu od požara profesionalne mrežne električne opreme – transformatora, kalema, elektro-motora i drugih uređaja, ali također i za zaštitu IT servera i ostale osjetljive informatičke opreme, bez kolateralnih šteta. Koristi se i u proizvodnim pogonima za zaštitu opreme sa elektro-motorima i elektronskih upravljačkih jedinica.

Flamauto se aktivira i gasi vatru kad tekućina u njemu dostigne temperaturu od 84 °C. Staklena ampula eksplodira i raspršena otopina trenutno ugasi požar i ukloni dim iz prostora, praktično bez kolateralnih šteta.

Flamauto tekućina zadržava se na ugašenim površinama kao premaz koji sprječava ponovno zapaljenje.

Flamauto je namijenjen samo za upotrebu u zatvorenom prostoru, a prikladan je za gašenje požara klasa A, B, C i F i električnih uređaja.

Garancija je 10 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Mab

MabBrza reakcija je najvažnija u borbi sa vatrom. Većina požara može biti ugašena ako je reakcija na vatru dovoljno brza, što znači, u početnoj fazi požara. Klasični, teški vatrogasni aparati, sa kompliciranim rukovanjem i aktivacijom, koji zahtijevaju čitanje dugačkih uputstava za upotrebu, teško mogu osigurati brzu reakciju.

Suprotno ovome, Mab je trenutačno upotrebljiv uređaj za gašenje požara, koji se koristi kao ručna protupožarna bomba – bacanjem u vatru, a namijenjen je prvenstveno za gašenje početnih požara. Mab ne zahtijeva nikakvo učenje, aktivaciju ili pripremu za upotrebu. On se jednostavno baci u vatru, ugasi je trenutačno i ukloni dim iz prostora, što omogućava vatrogascima i drugim osobama, da nesmetano dišu u prostoru koji je samo par sekundi ranije bio zahvaćen požarom.

Mab može gasiti i veće požare, ali u tom slučaju, preporučuje se da se njegov sadržaj rastvori u vodi u omjeru 1:16, za postizanje optimalnog rezultata.

Mab tekućina se zadržava na ugašenim površinama kao premaz koji sprječava ponovno zapaljenje.

Mab je namijenjen za upotrebu u zatvorenom i otvorenom prostoru, a prikladan je za gašenje požara klasa A, B, i C i električnih uređaja.

Garancija je 5 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka, rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode. 

Fire Delete

Fire DeleteFire Delete je vatrogasni sprej za gašenje manjih i početnih požara bez obzira na uzrok. Izuzetno je praktičan i lagan za upotrebu za svaku osobu bez ikakve obuke, pa čak i za djecu, te vrlo stare ili nemoćne osobe.
Raspršena otopina trenutačno ugasi vatru i ukloni dim na mjestu gašenja. Fire Delete tekućina se zadržava na ugašenim površinama kao premaz koji sprječava ponovno zapaljenje.

Fire Delete vatrogasni sprej najprikladniji je za slijedeće situacije:

Ako vatra zahvati neku osobu

Ako se zapali neki dio opreme

Ako se zapali automobil, motocikl, kamion, autobus ili drugo prevozno sredstvo

Ako se zapali brod ili brodski motor

Ako se zapali stambeni prostor (kuhinja, soba, ostava…)

Ako se zapali poslovni prostor (radionica, ured, skladište…)

Fire Delete vatrogasni sprej posebno je prikladan za upotrebu u policijskim ili vojnim spasilačkim akcijama. Zbog svojih ekoloških svojstava, Fire Delete sprej se može koristiti u nacionalnim parkovima i u vodozaštitnim područjima.

Fire Delete je namijenjen za upotrebu u zatvorenom i otvorenom prostoru, a prikladan je za gašenje požara klasa A, B i F i niskonaponskih električnih uređaja (do 1.000 V napona).

Garancija je 5 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka, rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Mar 1

Mar 1Mar 1 je koncentrirano vatrogasno sredstvo za rastvaranje u vodi i eko-retardant, posebno razvijen za klase požara A, B, C i F, uglavnom za profesionalnu upotrebu.

Kad se doda vodi u prikladnim omjerima, Mar 1 dodatak hladi, ublažava i potiskuje vatru i dim i osigurava izolaciju za goriva izložena zračenju topline ili direktnim udarima plamena.

Mar 1 vatrogasni aditiv smanjuje površinski napon vode i povećava njenu moć prodiranja i širenja, omogućava poboljšano hlađenje, emulgiranje i pjenjenje. To osigurava brži prodor i bolju kontrolu vatre pri gašenju razvijenih požara klasa A, B, C i F. Mar 1 hladi 21 put brže od vode i razdvaja (uklanja) toplinu i gorive materije iz požarnog tetraedra. Mar 1 brzo gasi vatru, uklanja dim i zadržava se na ugašenim površinama kao premaz koji sprječava ponovno zapaljenje.

Mar 1 najbolje radi u stabilnim vatrogasnim sistemima (sprinkleri), ali se koristi i kao izuzetno efikasno punjenje za klasične vatrogasne aparate smještene u građevinama (3, 6 i 9 kg) uz Flamarkove vrhunske vatrogasne mlaznice.

Mar 1 se može miješati sa drugim sredstvima za gašenje požara ili pjenama.

Mab je namijenjen za upotrebu u zatvorenom i otvorenom prostoru, a prikladan je za gašenje požara klasa A, B, C i F.

Garancija je 5 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka, rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Mar 2

Mar 2Mar 2 je koncentrirano vatrogasno sredstvo za rastvaranje u vodi i eko-retardant, posebno razvijen za strukturne, šumske i požare u prirodi i druge požare klase A. Njegova pH vrijednost (8,2) prilagođena je prirodnim šumskim okruženjima.

Kad se doda vodi u prikladnim omjerima, Mar 2 dodatak hladi, ublažava i potiskuje vatru i dim i osigurava izolaciju za gorive čvrste materijale izložene zračenju topline ili direktnom plamenu.

Mar 2 vatrogasni aditiv smanjuje površinski napon vode i povećava njenu moć prodiranja i širenja, osigurava poboljšano hlađenje, emulgiranje i pjenjenje. To osigurava brži prodor i bolju kontrolu vatre pri gašenju razvijenih požara A klase. Mar 2 hladi 21 put brže od vode i razdvaja (uklanja) toplinu i gorive materije iz požarnog tetraedra. Mar 2 brzo gasi vatru, uklanja dim i zadržava se na ugašenim površinama kao premaz koji sprječava ponovno zapaljenje. 

Iako je Mar 2 posebno razvijen za gašenje šumskih požara, može se rastvoriti u vodi u omjeru 1:16 (6%), kako bi se koristio sa postojećom opremom vatrogasnih jedinica: vatrogasnim aparatima, brentačama, vodenim topovima, vodenim puškama, kanaderima, helikopterima i cisternama, kao i vatrogasnim vozilima na daljinsko upravljanje i ostalom opremom pod niskim i visokim pritiskom.

Mar 2 se može miješati sa drugim sredstvima za gašenje požara ili pjenama.

Mab je namijenjen za upotrebu u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Garancija je 5 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka, rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.