O nama

Flamark – prava ekološka kompanija

Flamark je vodeća kompanija u istraživanju, razvoju i proizvodnji naprednih vatrogasnih sistema i uređaja. Svi naši proizvodi su terstirani i certificirani od strane velikog broja državnih i neovisnih certifikacijskih institucija u raznim zemljama svijeta, a efikasnost Flamarkovih proizvoda široko je potvrđena u praksi.

Flamarkov proizvodni program sadrži proizvode koji gase različite klase požara, od A do F, i koji su prikladni za gašenje požara na električnim uređajima i opremi. Neki proizvodi su automatski uređaji za gašenje požara (pasivna zaštita od požara), dok su drugi dizajnirani za manualnu upotrebu (aktivna zaštita od požara), a prilagođeni su različitim okruženjima i situacijama.

Flamarkovi proizvodi su izrazito prijateljski prema okolišu, a sama proizvodnja je certificirana u skladu sa standardima ISO 9001, ISO 14001 i ISO OHSAS 18001.

Prošlost i sadašnjost

Osnivač kompanije Flamark ima vrlo dugačko i uspješno međunarodno iskustvo u vatrogasnoj industriji, pa je nova uprava firme imala dobar temelj za razvoj moderne, visoko-tehnološke kompanije. Zato Flamark od 2004., godinu za godinom donosi nova vrhunska rješenja na vruće vatrogasno tržište.

Sjedište firme je u Zagrebu (Hrvatska, EU), gdje Flamark u vlastitim istraživačkim laboratorijima razvija nove i povećava efikasnost postojećih proizvoda čineći ih još više prijateljskim za okoliš. 

Razvoj proizvoda

Društvena odgovornost

Još od svog osnivanja Flamark posluje uz najvišu društvenu odgovornost. Proizvodnja je certificirana u skladu sa ISO 14001 standardom, što znači da je prijateljska prema okolišu, bez ispuštanja opasnih materija u prirodno okruženje i da se odvija bez upotrebe opasnih materija u proizvodnom procesu.

Sami proizvodi spadaju u Eco-friend kategoriju, što uključuje punu sigurnost za obradivu zemlju, biljke, životinje i ljude, i nemaju nikakvih nuspojava za sigurnost ili zdravlje. Svi proizvodi posjeduju okolišne certifikate i označeni su Green leaf znakom njemačkog Intertec-a.

Flamark je sponzor događaja važnih za profesionalnu i dobrovoljnu vatrogasnu zajednicu i podržava usvajanje novih znanja u vatrogastvu. 

Globalno prisustvo

Napredni Flamark vatrogasni sistemi i proizvodi gase vatru na svim kontinentima zemaljske kugle. U ovom trenutku, globalna distributivna mreža prisutna je u više od 50 zemalja i svakodnevno se širi.

 

Kontrola kvalitete