Flamark u akciji

Kako to radi?

Flamarkovi proizvodi, kao i sve druge dobre stvari, rade na vrlo jednostavan način. Kad aktivna vatrogasna tekućina bude bačena na opožarenu površinu, događa se brzo i izuzetno snažno hlađenje površine i dolazi do gušenja vatre. Temperatura površine snižava se do +3 °C u vrlo kratkom vremenu. Budući da površina više nije vrela, ne postoji mogućnost ponovnog zapaljenja. 

Da bi kompletirali proces uspješnog gašenja požara, svi Flamarkovi proizvodi brzo uklanjaju većinu dima iz područja gašenja, tako da osobe koje se nađu u tom prostoru, mogu disati bez problema.

Osim toga, nisu zabilježene nikakve popratne pojave ili usputne štete. Više..

Flamark vatrogasna tehnologija

Flamark je vodeća kompanija u istraživanju, razvoju i proizvodnji naprednih vatrogasnih sistema i uređaja.

Svi naši proizvodi su testirani i certificirani od strane velikog broja državnih i neovisnih certifikacijskih institucija u raznim zemljama svijeta, a efikasnost Flamarkovih proizvoda široko je potvrđena u praksi.

Flamarkov proizvodni program sadrži proizvode koji gase različite klase požara, od A do F, i koji su prikladni za gašenje požara na električnim uređajima i opremi.

 Neki proizvodi su automatski uređaji za gašenje požara (pasivna zaštita od požara), dok su drugi dizajnirani za manualnu upotrebu (aktivna zaštita od požara), a prilagođeni su različitim okruženjima i situacijama.

Flamarkovi proizvodi su izrazito prijateljski prema okolišu, a sama proizvodnja je certificirana u skladu sa standardima ISO 9001, ISO 14001 i ISO OHSAS 18001.

Proizvode pogledajte ovdje.